Swedish

Detailed Translations for rostat from Swedish to Dutch

rostat:

rostat adj

  1. rostat (stekt)

Translation Matrix for rostat:

ModifierRelated TranslationsOther Translations
geroosterd rostat; stekt

rosta:

rosta verb (rostar, rostade, rostat)

  1. rosta (ugnssteka)
    braden
    • braden verb (braad, braadt, braadde, braadden, gebraden)
  2. rosta
    roesten; verroesten; door roest ingevreten worden; inroesten

Conjugations for rosta:

presens
  1. rostar
  2. rostar
  3. rostar
  4. rostar
  5. rostar
  6. rostar
imperfekt
  1. rostade
  2. rostade
  3. rostade
  4. rostade
  5. rostade
  6. rostade
framtid 1
  1. kommer att rosta
  2. kommer att rosta
  3. kommer att rosta
  4. kommer att rosta
  5. kommer att rosta
  6. kommer att rosta
framtid 2
  1. skall rosta
  2. skall rosta
  3. skall rosta
  4. skall rosta
  5. skall rosta
  6. skall rosta
conditional
  1. skulle rosta
  2. skulle rosta
  3. skulle rosta
  4. skulle rosta
  5. skulle rosta
  6. skulle rosta
perfekt particip
  1. har rostat
  2. har rostat
  3. har rostat
  4. har rostat
  5. har rostat
  6. har rostat
imperfekt particip
  1. hade rostat
  2. hade rostat
  3. hade rostat
  4. hade rostat
  5. hade rostat
  6. hade rostat
blandad
  1. rosta!
  2. rosta!
  3. rostad
  4. rostande
1. jag, 2. du/ni, 3. han/hon/den/det, 4. vi, 5. ni, 6. de

Translation Matrix for rosta:

VerbRelated TranslationsOther Translations
braden rosta; ugnssteka
door roest ingevreten worden rosta
inroesten rosta
roesten rosta
verroesten rosta

Synonyms for "rosta":

  • halstra; korrodera

Wiktionary Translations for rosta:


Cross Translation:
FromToVia
rosta poffen rösten — trockenes, fettloses Erhitzen von pflanzlichen Lebensmitteln bei etwa 300 °C
rosta roesten; verroesten; oxideren rust — to oxidise
rosta roosteren toast — to lightly cook by browning over fire
rosta braden; branden; roosteren grillersupplicier par le feu.
rosta braden; branden; roosteren rôtir — Faire cuire de la viande à un feu vif, de manière que le dessus soit croustillant et que l’intérieur reste tendre.